Hírek

Tanácsadási rend visszaállása

A járvány harmadik hullámának lecsengésével a védőnői tanácsadások is visszatérhetnek a megszokott menetrendhez, melyet a legújabb iránymutatás tesz lehetővé számunkra.

A járvány harmadik hulláma ugyan véget ért, azonban nem nyugodhatunk meg teljesen, így 2021.06.21-től továbbra is járványügyi készültség van érvényben.
Azonban ez a helyzet már biztonságosabb a személyes találkozókat illetően.

Az elsődlegesen választandó kapcsolattartási forma immár a személyes találkozó, mely történhet a tanácsadóban illetve a család otthonában is.

A távkonzultáció bizonyos esetekben továbbra is elérhető, amennyiben a védőnő úgy ítéli meg, hogy ebben a formában is maradéktalanul eleget tud tenni a feladatainak.

A tanácsadóban kizárólag egészséges gyermek és kísérő tartózkodhat. A váróban egyszerre egy család tartózkodhat. Emiatt kérünk, hogy használd az online időpontfolglaló rendszerünket és az időpontra pontosan érkezz!

Tanácsadóban betartandó szabályok:

  • Kötelező az orrot és szájat eltakaró (nem lyukacsos anyagú) maszk szabályos viselése minden 6 év feletti benntartózkodó számára
  • A gyermekkel egy felnőtt kísérő tartózkodhat bent
  • A várandósokkal kísérőt nem tudunk fogadni
  • Kötelező hőmérsékletmérés történik a bejáratnál
  • Belépés után kötelező a kézfertőtlenítés, utána ajánlott
  • Tanácsadásokra csak légúti tünetet nem mutató, egészséges várandós, szülő és gyermek jöhet, kitöltött Covid-19 nyilatkozat megléte szükséges

Mi védőnőként minden tölünk telhetőt megteszünk, hogy a szükségszerű találkozók alkalmával a minimálisra csökkentsük a megbetegedés veszélyét:

  • Maszkot és köpenyt viselünk az ellátás során, kézfertőtlenítés történik minden vizsgálat előtt
  • A nap elején, majd utána folyamatosan minden gondozott után fertőtlenítjük a felületeket (asztal, eszközök, szék, kilincs, kapcsolók)
  • A gondozottak között elegendő szellőztetési időt megtartjuk
  • A Tanácsadóban két gondozott közötti hosszabb szünetekben, illetve éjszaka UV-C lámpával fertőtlenítjük a levegőt

Családlátogatást a védőnő csak olyan családnál végezhet, ahol nem tartózkodik COVID-19 betegségre tüneteket mutató családtag.
Emiatt kérünk, ha tudomásodra jut, hogy a családlátogatás nem lenne biztonságos, tájékoztasd védőnődet, hogy egy másik időpontot tudjatok egyeztetni!

Esedékes szűrővizsgálatokhoz tartozó online kitöltendő szülői kérdíveket itt találod.

Várandós kiskönyv igénylésére a honlapon kitöltött és elküldött kérdőív után a tanácsadáson van lehetőség előzetes időpontfoglalás után.

Beköltöző családokat kérjük, hogy a honlapon található kérdőívet töltsék ki, a további teendőkkel kapcsolatosan jelentkezni fogunk.