Egyéb kategória

Megváltozott tanácsadási rend

A jelenlegi, súlyosbodó járványügyi helyzetben a 2021. március 8-i szigorítások ellenére, újabb utasítás hiányában, egyelőre a 2020.11.23-tól érvényvényes ellátási rend marad a védőnői ellátásban.

Elsődlegesen választandó kapcsolattartási forma a távkonzultáció, a személyes kontaktok minimalizálása miatt, mely az egyik legjobb védekezési lehetőség az egyre jobban terjedő Covid-19 járvány lassításában.

Ennek értelmében a védőnők elsődlegesen távkonzultáció keretén belül látogatnak és adnak tanácsokat, végzik a szűrővizsgálatokat. (Telefon, Messenger, Skype, Viber segítségével.)

A látogatásokat újra csak a nagyon sürgős esetekre minimalizáljuk, azonban indokolt esetben élhet a szülő a személyes tanácsadás lehetőségével a védőnői tanácsadóban.
Ennek biztonsági feltételei a tanácsadóban a következők:

  • Kötelező az orrot és szájat eltakaró (nem lyukacsos anyagú) maszk szabályos viselése minden 6 év feletti bentartozkodó számára
  • A gyermekkel egy felnőtt kísérő tartózkodhat bent
  • A várandósokkal kísérőt nem tudunk fogadni
  • Kötelező hőmérsékletmérés történik a bejáratnál
  • Belépés után kötelező a kézfertőtlenítés, utána ajánlott
  • Tanácsadásokra csak légúti tünetet nem mutató, egészséges várandós, szülő és gyermek jöhet, kitöltött Covid-19 nyilatkozat megléte szükséges

Mi védőnőként minden tölünk telhetőt megteszünk, hogy a szükségszerű találkozók alkalmával a minimálisra csökkentsük a megbetegedés veszélyét:

  • Maszkot és köpenyt viselünk az ellátás során
  • A nap elején, majd utána folyamatosan minden gondozott után fertőtlenítjük a felületeket (asztal, eszközök, szék, kilincs, kapcsolók)
  • A gondozottak között elegendő szellőztetési időt megtartjuk
  • A Tanácsadóban két gondozott közötti hosszabb szünetekben, illetve éjszaka UV-C lámpával fertőtlenítjük a levegőt

Feladatainkat a lehető legrövidebb idő alatt igyekszünk elvégezni.

Amennyiben szűrővizsgálat vagy várandósgondozás során a távkonzultáció lehetőségével szeretnél élni, akkor e-mailben értesítünk a neked fenntartott időpontról az esedékesség előtt 2-3 nappal.

Várandós kiskönyv kiadására a honlapon kitöltött és elküldött kérdőív után a tanácsadáson van lehetőség előzetes időpontfoglalás után.

Beköltöző családokat kérjük, hogy a honlapon található kérdőívet töltsék ki, a további teendőkkel kapcsolatosan jelentkezni fogunk.

Személyes rendelkezésre állási beosztás

Hétfőtől csütörtökig 8.00 és 16.00 óra között

Hétfő – Ondrik Jánosné helyettes védőnő – 06-30-832-0273 – II. körzet
Kedd – Tóth Erika helyettes védőnő – 06-30-153-1435 – IV. körzet
Szerda – Somlai Mónika – 06-30-153-1433 – III. körzet
Csütörtök – Polgár Anna – 06-30-153-1431 – I. körzet*
*Covid19 oltáson való részvétel miatt 2021. 03.04-től az I. körzet tanácsadása a következőképp módosul:
Csütörtök: 8.00-11.30 és 16.00-17.00
Péntek: 8.00-12.00